Zomerbanden

Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7°C, deze banden zijn ontwikkeld om een optimale grip en levensduur te bieden bij deze temperaturen. Doordat het in de zomer warmer is, kan de band van een zwaardere/hardere rubbersamenstelling gemaakt worden. Door deze hardere samenstelling heeft u met een zomerband een lagere rolweerstand en dus ook een lager benzineverbruik. Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7°C, deze banden zijn ontwikkeld om een optimale grip en levensduur te bieden bij deze temperaturen. Doordat het in de zomer warmer is, kan de band van een zwaardere/hardere rubbersamenstelling gemaakt worden. Door deze hardere samenstelling heeft u met een zomerband een lagere rolweerstand en dus ook een lager benzineverbruik.

Winterbanden

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Ook hebben de banden een speciaal, dieper profiel. Hierdoor hebben winterbanden in de herfst en in de winter een veel betere grip en verhogen ze het rijcomfort. Dankzij de specifieke vorm van de winterband wordt het water onder de band afgevoerd. Hierdoor hebt u minder risico op aquaplaning: een veilig bijkomend voordeel van winterbanden.

All Season-banden

All season banden zijn voorzien van meer lamellen. Dit is voor een betere grip bij het rijden in de sneeuw. Meer lamellen zorgen voor minder stijfheid waardoor dit op droge en natte ondergronden negatieve invloed heeft op de prestatie van de banden. Maak dus een keuze tussen zomer, winter of all season banden op basis van uw gebruik (aantal km’s per jaar) en het gebied waarin u voornamelijk rijdt.

Maak direct een afspraak

Bel ons en maak direct een afspraak voor uw auto

  • 0591 354 346
Mathijs lijnt een band uit

Auto laten uitlijnen bij Autocompas

Op het moment dat uw auto uit zichzelf naar links of rechts begint te trekken, en de auto dus scheef staat, kan dit zorgen voor onveilige situaties op de weg voor u en uw medeweggebruikers. In dat geval wordt het aangeraden om de auto te laten uitlijnen. Ook als de banden op een bepaalde manier scheef afslijten of als het stuur scheef staat, weet u dat uw auto scheef staat. Ook in deze gevallen wordt het uitlijnen van de auto sterk aangeraden. Wij, van Autocompas, zijn gespecialiseerd in het uitlijnen van auto’s en kunnen deze handeling snel voor u uitvoeren. Als u onze garage verlaat kunt u weer veilig de weg op en bent u ervan verzekerd dat uw banden niet op verkeerde wijze afslijten.

Wat is uitlijnen?

Met het uitlijnen van de auto bedoelen wij dat de wielen ten opzichte van de auto op de juiste positie worden afgesteld om zo weer de beste wegligging te krijgen. Wij gaan snel en secuur te werk. U hoeft uw auto niet lang te missen. Wij zorgen ervoor dat uw auto wordt uitgelijnd terwijl u in onze garage kunt genieten van een kopje koffie of thee.